به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه آنها كه در مجله Circulation به صورت آنلاين منتشر شد ، اطلاعات بهداشتي و تغذيه اي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان را …
بدن ما چقدر ميوه و سبزي نياز دارد؟ https://maanews.ir/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ Fri, 01 Oct 2021 12:11:05 0000 سلامت https://maanews.ir/بدن-ما-چقدر-ميوه-و-سبزي-نياز-دارد؟/ به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد. مطالعه آنها كه در مجله Circulation به صورت آنلاين منتشر شد ، اطلاعات بهداشتي و تغذيه اي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان را …
به گزارش شفاف ، تجزيه و تحليل كارشناسان دانشكده پزشكي دانشگاه هاروارد نشان مي دهد كه در مجموع پنج وعده ميوه و سبزيجات در روز بيشترين مزاياي سلامتي را دارد.
مطالعه آنها كه در مجله Circulation به صورت آنلاين منتشر شد ، اطلاعات بهداشتي و تغذيه اي حدود دو ميليون نفر در سراسر جهان را تا سن 30 سالگي دنبال كرد.
به گزارش دويچه وله ، در مقايسه با افرادي كه فقط دو وعده ميوه يا سبزيجات در روز مصرف مي كردند ، نتايج زير در افرادي كه پنج وعده از اين اقلام مصرف مي كردند به دست آمد:
– خطر مرگ به هر دليلي 13 lower كمتر است
– خطر مرگ بر اثر بيماري قلبي يا سكته مغزي 12 درصد كاهش مي يابد
– خطر مرگ ناشي از سرطان 10 درصد كمتر است
– خطر مرگ ناشي از بيماريهاي تنفسي مانند بيماري مزمن انسدادي ريه تا 35 درصد كاهش مي يابد.
دكتر دانيل وانگ ، نويسنده اصلي اين مطالعه و محقق در هاروارد مي گويد: ميوه ها و سبزيجات منابع اصلي چندين ماده مغذي از جمله پتاسيم ، منيزيم ، فيبر و پلي فنول (تركيبات گياهي با خواص آنتي اكسيداني) هستند كه به ويژه براي سلامت قلب و عروق مفيد هستند. دانشكده پزشكي از طريق خون است.
در بهترين حالت ، به گفته محققان ، مردم بايد دو وعده ميوه به علاوه سه وعده سبزيجات در روز بخورند.
بيشترين مزاياي سلامتي ناشي از مصرف سبزيجات تيره (كلم پيچ ، اسفناج) و ميوه ها و سبزيجات غني از ويتامين C و بتاكاروتن (مركبات ، توت ها ، هويج) است. ويتامين C و بتاكاروتن آنتي اكسيدان هايي هستند كه مي توانند در پيشگيري از سرطان نقش داشته باشند.
نكته ديگر اين است كه طبق نتايج اين مطالعه ، مصرف بيش از پنج وعده ميوه يا سبزيجات در روز فايده بيشتري در كاهش خطر مرگ ندارد. دكتر. وانگ خاطرنشان مي كند كه اگر در طول يك روز به ميوه و سبزيجات دسترسي نداريد ، مي توانيد در روزهاي ديگر كمي بيشتر از حد معمول غذا بخوريد تا ميانگين مصرف اين مواد در هفته افزايش يابد.
براي اين كار لازم نيست وعده هاي غذايي معمولي خود را تغيير دهيد. به عنوان مثال ، صبحانه شما مي تواند يك كاسه غلات با كمي بلوبري يا تخم مرغ و گوجه فرنگي آب پز ، پياز و اسفناج باشد. ناهار مي تواند يك سالاد با ميوه ها و سبزيجات مورد علاقه شما باشد (شايد يك سالاد كلم پيچ و اسفناج با برش هاي گريپ فروت ، فلفل قرمز ، هويج) ، يك فنجان ماست با توت فرنگي يا يك اسموتي با كلم پيچ و انبه.
براي شام ، سبزيجاتي مانند بروكلي بخارپز يا كدو سبز و كدو بخوريد. اگر فرصتي براي خوردن سبزيجات كافي در طول روز نداريد ، يك سالاد بزرگ براي شام با مقدار زيادي سبزيجات رنگارنگ و مقداري پروتئين مانند مرغ كبابي يا ماهي آماده كنيد.