به گزارش شفاف ، فاطمه حسيني ، هنرمند حاضر در نمايشگاه “زيبايي در جنگ” خانه هنرمندان ايران ، درباره ويژگي ها و محتواي كار اين رويداد توضيح داد: نمايشگاه “زيبايي در جنگ” شامل 23 عكس و ويدئو آرت است و در كل 24 تجربه زندگي كرده است. من بعد از 27 سال اهل افغانستان هستم. …
عكس هايي از زنان افغانستان به دور از كليشهها https://maanews.ir/عكس-هايي-از-زنان-افغانستان-به-دور-از-كلي/ اخبار ما Fri, 18 Jun 2021 00:48:39 0000 فرهنگي https://maanews.ir/عكس-هايي-از-زنان-افغانستان-به-دور-از-كلي/ به گزارش شفاف ، فاطمه حسيني ، هنرمند حاضر در نمايشگاه “زيبايي در جنگ” خانه هنرمندان ايران ، درباره ويژگي ها و محتواي كار اين رويداد توضيح داد: نمايشگاه “زيبايي در جنگ” شامل 23 عكس و ويدئو آرت است و در كل 24 تجربه زندگي كرده است. من بعد از 27 سال اهل افغانستان هستم. …
به گزارش شفاف ، فاطمه حسيني ، هنرمند حاضر در نمايشگاه “زيبايي در جنگ” خانه هنرمندان ايران ، درباره ويژگي ها و محتواي كار اين رويداد توضيح داد: نمايشگاه “زيبايي در جنگ” شامل 23 عكس و ويدئو آرت است و در كل 24 تجربه زندگي كرده است. من بعد از 27 سال اهل افغانستان هستم. در اين نمايشگاه تصاويري از زنان افغانستان در طول جنگ به نمايش گذاشته شده و از كليشه هاي مربوط به زنان در گذشته مانند نمونه هايي كه در برقع يا ساير خصوصيات ديده مي شود ، اجتناب مي شود.
وي افزود: من در ايران متولد شدم ، اما اصالتاً اهل افغانستان هستم و وقتي چهار سال در افغانستان زندگي كردم ، بيشتر و بيشتر زيبايي ها را مشاهده كردم كه هيچ رسانه اي در اواسط جنگ زنان اين منطقه را به تصوير نمي كشد و به حاشيه رانده مي شود. توسط تصاوير جنگ و جنايت. “زنان در نمايشگاه” زيبايي در جنگ “افرادي هستند كه زندگي آنها پر از داستان است و از سال 2018 ، اين افراد به مدت سه سال و نيم به آرامي در مقابل دوربين ها نشان داده مي شوند.
اين هنرمند گفت: “فعاليت اصلي من در عكاسي از زنان در اواسط جنگ به عكاسي در كابل برمي گردد ؛ زيرا در شهرهاي ديگر فضاي محافظه كارانه تري وجود داشت و ممنوعيت عكاسي بود و حساسيت زيادي وجود داشت. به طوري كه زندگي من چندين بار به خطر افتاد. در برخي مناطق و شهرهاي افغانستان ، مانند قندهار و ننگرهار ، دوربين به هيچ وجه قابل ضبط نيست.
حسيني با تأكيد بر اينكه جنگ در طول عكسهاي خود از زواياي ديگر روايت شده است ، توضيح داد: به هيچ وجه قصد نداشتم بدبختي جنگ را در عكسهاي نمايشگاه زيبايي در جنگ پنهان كنم. من به ياد دارم كه يك زن را در وسط كابل نقاشي كردم و جمعيت زيادي از زن و مرد با حيرت به من نگاه مي كردند و اين آرايش و عكاسي براي آنها غيرمعمول به نظر مي رسيد يا در خيابان هايي كه براي عكاسي طراحي كرده بوديم ، بعضي اوقات مدل هاي من مشكل داشتند به. از من خواسته شد عكسهايشان را حذف كنم. ممكن بود اگر جنگ را مستند مي كردم آسان تر بود ، اما چون نياز به طراحي و ويرايش آن داشتم ، افراط گرايان بارها از من انتقاد يا مسدود كرده اند.
وي با انتقاد از وضعيت مهاجران افغان در ايران و بحران هويت ملي آنها گفت: من در ايران و تهران به دنيا آمدم و آنها واقعاً مرا مهاجر نمي دانند اما پدر و پدربزرگم مهاجر هستند و من نبايد يك مهاجرت محسوب مي شود. “وقتي من بعد از سالها در افغانستان سفر كردم و زندگي كردم ، بيشتر و بيشتر از چگونگي ايراني بودنم آگاهي پيدا كردم ، اما خوب نبود كه با پاسپورت افغانستاني ايراني شوم. متأسفانه ، من و نسل من بحران هويت افغان ها در ايران را به خوبي درك مي كنيم و اميدوارم كه حل شود.
نمايشگاهي از آثار فاطيما حسيني تا 30 خرداد در گالري اميد مميز خانه هنرمندان ايران داير است.