علي رغم آشفتگي بازار مرغ ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت (سمت) بيش از چهار ماه است كه اعلام ممنوعيت صادرات اين محصول را به تأخير مي اندازد ، اما مشخص نيست كه چه تعداد مرغ صادر شده است. تا حالا. به گزارش اخبار ما ، امسال قيمت مصوب مرغ در ستاد تنظيم بازار …
تعلل در ابلاغ مصوبه ممنوعيت صادرات مرغ https://maanews.ir/تعلل-در-ابلاغ-مصوبه-ممنوعيت-صادرات-مرغ/ اخبار ما Fri, 12 Mar 2021 10:53:07 0000 اقتصادي https://maanews.ir/تعلل-در-ابلاغ-مصوبه-ممنوعيت-صادرات-مرغ/ علي رغم آشفتگي بازار مرغ ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت (سمت) بيش از چهار ماه است كه اعلام ممنوعيت صادرات اين محصول را به تأخير مي اندازد ، اما مشخص نيست كه چه تعداد مرغ صادر شده است. تا حالا. به گزارش اخبار ما ، امسال قيمت مصوب مرغ در ستاد تنظيم بازار …
علي رغم آشفتگي بازار مرغ ، وزارت صنعت ، معدن و تجارت (سمت) بيش از چهار ماه است كه اعلام ممنوعيت صادرات اين محصول را به تأخير مي اندازد ، اما مشخص نيست كه چه تعداد مرغ صادر شده است. تا حالا.
به گزارش اخبار ما ، امسال قيمت مصوب مرغ در ستاد تنظيم بازار دو برابر شده و اكنون قيمت مصوب 20 هزار و 400 تن است. اما در هفته هاي اخير قيمت هر كيلوگرم گوشت مرغ به بيش از 30 هزار تومان و هر شانه تخم مرغ به بيش از 40 هزار تومان رسيده است.
مقامات وزارت صنعت ، معدن و تجارت (سمت) دليل گراني مرغ را كمبود تأمين مي دانند كه وزارت جهاد كشاورزي مسئول آن است. به عنوان مثال ، اخيراً عباس قبادي ، دبير ستاد تنظيم بازار كشور ، گفت كه روزانه 400 تن گوشت مرغ گرم وارد ميدان اصلي تهران مي شود و در بعضي از روزها اين رقم به 700 تن مي رسد. در حالي كه بازار تهران روزانه به 1200 تا 1500 تن مرغ نياز دارد. اما در طرف ديگر ماجرا ، وزارت جهاد كشاورزي مي گويد كه اين نهاده ها را در سيستم بازار توزيع مي كند و قيمت هاي بالا در سطح بازار صورت مي گيرد كه اين به عهده وزارت صمت است. در همين حال ، مرغداران مي گويند قيمت تمام شده براي آنها بالاتر از نرخ مصوب است و آنها همچنين انحراف جدي در توزيع مرغ را گزارش مي كنند.
واردات نصف شد زيرا ما به آنها نيازي نداشتيم!
بر اساس آمار گمرك ايران ، واردات مرغ در هشت ماه نخست سال جاري بالغ بر 2.3 تن معادل 2.7 هزار دلار بوده است كه به عنوان ذخيره استراتژيك وارد شده و بيش از 90 درصد نسبت به مدت مشابه گذشته كاهش يافته است سال دليل اين كاهش قابل توجه اين است كه مقامات معتقدند توليدات داخلي نيازها را برآورده مي كند و نيازي به واردات نيست.
اكنون ، در ميان اين همه مشكلاتي كه هيچ كس مسئول آن نيست ، علي رغم اينكه ستاد تنظيم بازار در اوايل ماه نوامبر صادرات مرغ را ممنوع كرد ، در تاريخ 29 مارس به گمرك اطلاع نداده است. بنابراين ، گمرك به عنوان مجري ، احتمالاً اين آيين نامه را اعمال نكرده است. آماري درباره صادرات طيور در چهار ماه گذشته در دسترس نيست و مقامات وزارت صمت از زمان نوشتن اين مقاله به ابهامات پاسخ نداده اند.
بنابراين ، مقامات وزارت صمت و به ويژه ستاد تنظيم بازار در اين زمينه بايد شفاف باشند و ضمن ارائه آمار صادرات در آن دوره ، چرا وقتي قيمت بازار اين صادر نمي شود ، آيين نامه منع صادرات مرغ منتشر نمي شود. محصول حداقل 10 هزار تومان است نرخ آن تأييد شده است و حتي در صورت وجود بيماري عروق بيماري كرونا قلب صف هاي طولاني براي خريد مرغ هاي عمومي تشكيل مي شود.
انتهاي پيام